SLEEP DISORDERS AS RISK FACTORS FOR MENTAL DISORDERS - doc. dr. sc. Domagoj Vidović

Znanstveni program 30.03.2023.

Drage kolegice i dragi kolege,

 

najavljujemo vam još jednog od naših izvrsnih predavača, doc.dr.sc Domagoj Vidović, dr.med koji će nam održati predavanje pod nazivom "Poremećaji spavanja kao rizični čimbenici za razvoj psiholoških bolesti".

 

Spavanje za suvremenog čovjeka predstavlja vrijeme odmora, kako fizičkog tako i psihičkog. Obzirom na ubrzani tempo današnjeg života i preopterećenost viškom informacija dolazimo do situacije u kojoj se čovjek suočava s brojnim poremećajima spavanja koje narušavaju svakodnevni oporavak njegovog psihofizičkog zdravlja. Cilj ovog predavanja je upravo osvještavanje dobrobiti kvalitetnog sna kao prevencije razvoja različitih psihičkih poremećaja.

 

Domagoj Vidović rođen je 6.1.1976. godine u Splitu. Osnovnu školu i Treću matematičku gimnaziju završio je u rodnom gradu, a 1994. seli se u Zagreb gdje i danas živi. 2000. godine diplomirao je na Medicinskom fakuletetu Sveučilišta u Zagrebu, a iste godine zaposlio se u Klinici za psihijatriju Vrapče. U Klinici je prošao profesionalni put od liječnika stažista do zamjenika ravnateljice Klinike. Doktorirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2016. godine. Subspecijalist je biologijske psihijatrije, certificirani somnolog, stalni sudski vještak, sveučilišni magistar menadžmenta kvalitete u zdravstvu. Autor je više poglavlja u knjigama i udžbenicima, kao i niza stručnih i znanstvenih radova dominantno iz područja poremećaja spavanja. Dugi niz godina bio je blagajnik Hrvatskog psihijatrijskog društva, predsjednik je Hrvatskog društva za apneju Hrvatskog liječničkog zbora. 

 

Pridružite nam se na ovogodišnjem CROSS-u 25. - 28. travnja u Zagrebu te saznajte sve o poremećajima spavanja te mogućim posljedicama na zdravlje čovjeka.

 

Vaš CROSS tim

CROSS 19 / 9. - 12. travnja, 2024.