Službeni poziv

Dragi kolege i drage kolegice, 


iznimno mi je zadovoljstvo pozvati vas na ovogodišnji Croatian Student Summit pod nazivom „T.E.A.M.“, skraćeno od “Together Everyone Achieves More”


Croatian Student Summit, popularno zvan CROSS, jedan je od najvećih kongresa u Hrvatskoj koji u potpunosti organiziraju studenti i to nam je velika čast, ali i odgovornost! Ponosni smo što možemo reći da se radi  o međunarodnom znanstvenom kongresu koji okuplja studente i mlade znanstvenike biomedicinskog područja iz različitih zemalja Europe i svijeta. Projekt je pokrenuo Studentski zbor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu davne 2004./2005. akademske godine, a u organizaciji Studentskog zbora ostaje i ovaj, devetnaesti put zaredom. Ovogodišnje izdanje Croatian Student Summita održat će se od 9. do 12. travnja 2024. godine.

Osim samog programa kongresa u obliku predavanja, nudimo i priliku za sudjelovanjem u nizu pomno smišljenih radionica, kao i platformu za prezentiranje vlastitog rada!


Važnost timskog rada u medicini više nije pitanje rasprave - znamo da su u medicini 21. stoljeća sinergija i suradnja, raznolikost ideja, podrška i motivacija, učinkovitost i brzina ključni aspekti i prednosti timskog rada. Izuzetno je važno poticati i razvijati dobru dinamiku u medicinskim timovima, jedino na taj način osigurava se da pacijenti dobiju najbolju moguću skrb. Ovogodišnje izdanje CROSS-a stavlja naglasak upravo na to kako praktički svakodnevno medicinski djelatnici surađuju međusobno, ali i sa srodnim i nesrodnim strukama.


Croatian Student Summit prilika je za sve sudionike da puno toga nauče i ponesu sa sobom u daljnje studiranje, karijeru i rad. Sigurna sam da nitko od sudionika neće ostati ravnodušan na program koji je detaljno osmišljen kako bi našim sudionicima ponudio nova znanja, vještine i motivaciju - od predavanja nekih od najvećih stručnjaka u području biomedicine koji će prezentirati nova dostignuća i ideje, pa do strukturiranih i praktičnih radionica, svatko će pronaći nešto za sebe i nešto što će na njega ostaviti snažan dojam. Osim samog znanstvenog dijela programa, tu je i društveni program, osmišljen kako bi povezao studente i mlade liječnike.


Za kraj sam ostavila važan, ako ne i najvažniji aspekt cijelog kongresa, a to je ostvarivanje vrijednih i  dugoročnih poznanstava, bit ću hrabra i usuditi se reći i prijateljstava. Zbog toga nerijetko dolazim u kontakt sa starijim kolegama i kolegicama koji se s osmijehom na licu prisjećaju studentskih dana i CROSS-a.


S tim na umu, lijepo vas pozdravljam i nadam se da se vidimo na CROSS-u 19!

 

S poštovanjem,

Lazarela Cuparić

Predsjednica kongresa CROSS 19

 

CROSS 19 / 9. - 12. travnja, 2024.