Službeni poziv

Drage kolegice i kolege,

Čast mi je pozvati vas na šesnaesti po redu Croatian Student Summit pod nazivom „Neuroscience“. Croatian Student Summit ili popularno nazvan CROSS je kongres u organizaciji Studentskog zbora Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji se neprekidno organizira već šesnaestu godinu za redom. Želio bih istaknuti da je CROSS organiziran gotovo u potpunosti od strane studenata, te kao takav predstavlja iznimnu vrijednost kako Fakulteta, tako i Sveučilišta. Studenti na Kongresu imaju priliku sudjelovati kao pasivni ili aktivni sudionici, a imamo i opciju sudjelovanja na CROSS-u u obliku izbornog predmeta, što samo po sebi govori o vrijednosti koju ovaj događaj ima na našem fakultetu.

Duševne i neurološke bolesti u razvijenim su državama veliko opterećenje za zdravstvo. Očekujemo da će rast životnog standarda utjecati na porast ovih bolesti i u drugim, danas manje razvijenim dijelovima svijeta. Neuroznanost je danas jedna od najbrže rastućih grana medicine. Ovim kongresom želimo približiti svijet neuroznanosti svim zainteresiranim studentima i mladim liječnicima.

Ovaj kongres predstavlja odličnu priliku razmjene ideja, saznanja i dostignuća koja mogu nadopuniti i unaprijediti naše znanje te nam otvoriti neke druge poglede. Kroz predavanja najvećih stručnjaka, zanimljive i poučne radionice te kvalitetne znanstvene radove, želimo vam predstaviti ogromne mogućnosti neuroznanosti u budućnosti. Stoga vas pozivam da nam se pridružite na Croatian Student Summitu 16, koji se održava od 22. do 25. travnja 2020. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.  

Anton Malbašić,  Predsjednik Organizacijskog odbora CROSS 16  

Službeni poziv - CROSS 16

CROSS16 / 9.12. – 12.12.2020.