Što je CROSS?

Što je

CROSS?

Croatian Student Summit (CROSS) je međunarodni znanstveni kongres studenata i mladih znanstvenika biomedicinskog područja, koji je proteklih godina pronašao svoje mjesto kao jedan od vodećih kongresa u tom području u Hrvatskoj, ali i široj regiji.

Projekt je pokrenuo Studentski zbor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu akademske godine 2004./2005., a kao suradnici u projekt su bili uključeni Stomatološki, Veterinarski, i Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Trinaesti kongres u nizu, koji će se održati od 18. travnja do 21. travnja 2017. godine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, Šalata 3, također organizira Studentski zbor Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Tema ovogodišnjeg kongresa je: Innovations in Health. (Ova se tema odnosi samo na profesorska predavanja. Teme za poster prezentacije smiju se razlikovati. Za više detalja o tome kako se registrirati i sudjelovati na CROSS-u 13, posjetite stranicu „Kako sudjelovati“.)

Ovogodišnji CROSS

Tehnologija, nove metode liječenja i dijagnostike te biomedicinske inovacije postaju sve važniji i veći čimbenici u svakodnevnom radu liječnika. Razvoj znanosti i nova otkrića pomažu nam u potpunom iskorištavanju naših potencijala i naš su odgovor na brojne izazove i prepreke koje nalazimo u medicini. Prava ljepota tehnološkog napretka je u brojnim novostvorenim mogućnostima, a daljnjim razvojem i ulaganjem u istraživanja medicinu možemo učiniti još efikasnijom. Zahvaljujući multidisciplinarnom pristupu, zajedničkim radom možemo doprinijeti podizanju ljudske kvalitete života na jednu višu razinu. Naše znanje i iskustvo, uz kvalitetu i preciznost tehnologije i robotike, omogućit će nam da posao koji volimo i radimo jako dobro, radimo još i bolje.

Samo neke od brojnih novih mogućnosti su korištenje 3D printera u izradi hrskavica i kralježaka, robotska neuronavigacija (dovodi do veće preciznosti i čini operacije sigurnijima i bržima), rastuće endoproteze (revolucionaran napredak u borbi s tumorima) te umjetno srce, koje je uvelike unaprijedilo mogućnosti transplantacije, omogućilo preživljavanje većem broju ljudi i smanjilo broj srčanih komplikacija.

Upravo zato na ovom kongresu želimo predstaviti neka od najvećih dostignuća moderne medicine pa smo ovogodišnji CROSS odlučili posvetiiti temi „Innovations in Health“.

Koji je cilj ovog kongresa?

CROSS je mjesto razmjene ideja, širenja informacija, ostvarivanja suradnji i dugoročnih poznanstava. Cilj CROSS-a je omogućiti studentima i mladim znanstvenicima da već na samim počecima svojih karijera i istraživačkih radova nauče važnost i svrhu sudjelovanja na kongresima, kao dijela njihove daljnje edukacije. Prisustvovanje na CROSS-u i na sličnim kongresima olakšat će će im njihov svakodnevni rad stjecanjem novih znanja, a omogućit će im i sklapanje vrlo važnih životnih poznanstava.

CROSS13 / 18.04. - 21.04.2017.

Prijavi se