THE FIELD OF PEDIATRICS AND A SICK CHILD IN THE 21st CENTURY - prof. dr. sc. Jurica Vuković, dr. med.

Znanstveni program 04.04.2023.

Dragi kolege i drage kolegice,

 

s ponosom vam najavljujemo našeg idućeg predavača, prof. dr. sc. Juricu Vukovića! Profesor Vuković će održati predavanje na temu “Područje pedijatrije i bolesnog djeteta u 21. stoljeću”.

 

Kao medicinski stručnjaci, biramo život učenja i predanosti. Stoga je jedino ispravno od nas da slušamo naše mlade pacijente i njihove roditelje, znamo njihovo opće stanje, sjedimo uz njihov krevet, redovito obavljamo fizikalne preglede, razborito koristimo dijagnostičke alate, analiziramo, učimo cijeli život i stavimo se na raspolaganje kad god je potrebno.

 

Jurica Vuković ugledni je pedijatar i hepatolog. Redoviti je profesor i prodekan za postdiplomske studije Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te pročelnik Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb. Snažan je zagovornik tzv. case-based učenja i naglašava važnost usavršavanja vještina uz pacijenta u medicinskom obrazovanju. Prof. Vuković objavio je nekoliko radova u medicinskim časopisima, uključujući i učestalo citiran rad koji je identificirao dosad nepoznatu mutaciju koja uzrokuje rijetku bolest. Izvan posla, uživa u znanstvenoj fantastici i rock glazbi te se ponosi svojom ulogom oca i djeda.

 

Pridružite nam se na ovogodišnjem CROSS-u i usvojite nova saznanja na području moderne pedijatrije!

 

Vaš CROSS tim

CROSS 19 / 9. - 12. travnja, 2024.