STRESS AND THE ENDOCRINE SYSTEM - doc. dr. sc. Maja Baretić, dr. med.

Znanstveni program 24.02.2023.

Dragi budući sudionici CROSS-a,

 

naš kongres se svakim danom bliži, pa vam u skladu s tim želimo predstaviti još jednog predavača ovogodišnjeg CROSS-a!

 

Docentica Maja Baretić jedna je od naših najistaknutijih stručnjaka u području endokrinologije i dijabetologije, a svojim predavanjem "Stres i endokrini sustav" će mladim sudionicima nastojati odgovoriti na brojna pitanja poput toga što je uopće stres, kakav učinak stres ima na naš endokrini sustav, kakva je veza između naših hormona i reakcija na stres i mnoga druga.

 

Doc. dr. sc. Maja Baretić, dr. med. je specijalist interne medicine, sa subspecijalizacijom iz endokrinologije i dijabetologije te radi u Zavodu za endokrinologiju KBC-a Zagreb i kao docentica na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Diplomu je stekla na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a doktorirala na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na Biološkom odsjeku. Glavni klinički interesi su joj dijabetes melitus i inovativne tehnologije, dijabetes u trudnoći, pretilost i poremećaji štitnjače. Njezin znanstveni interes usmjeren je na iste teme te je predstavila i objavila značajan broj znanstvenih radova. Trenutno vodi Hrvatski referentni centar za liječenje debljine registriran kao suradni centar za liječenje debljine udruge European Association for the Study of Obesity. Članica je hrvatskog EUGOGO (European Group on Graves' Orbitopathy) tima. Dr. Baretić je član Upravnog odbora Hrvatskog društva za debljinu, Hrvatskog društva za hipertenziju i Hrvatskog saveza za rijetke bolesti.

 

Pozivamo vas da nam se pridružite u Zagrebu u travnju kako biste saznali više o učincima stresa i raznim patologijama koje može izazvati. Nadamo se skorom susretu!

 

Vaš CROSS tim

CROSS 19 / 9. - 12. travnja, 2024.