RADIONICE - Pogled u mozak s epilepsijom

Znanstveni program 28.02.2020.

Dragi kolege studenti i mladi liječnici,


nastavljamo s najavom radionica i s ponosom predstavljamo sljedeću superinovativnu radionicu - Neurići! 
Što je epilepsija? Je li opasna? Kako se liječi? što napraviti kada osoba u Vašoj blizini ima epileptički napadaj? Do odgovora na ova pitanja doći ćete na ovoj interaktivnoj radionici.


Epilepsija kao bolest nije rijetkost, a kada se pojavi ne utječe samo na život oboljelog već na cijelu njegovu okolinu. Naučite što se događa u mozgu osobe s epilepsijom kroz sastavljanje funkcionalnog modela mozga s "Neurićima" (malim neuronima) .


Neurići su male pločice koje simuliraju ljudske neurone i svrha im je pružiti drukčiji pristup u učenju i shvaćanju kompleksnih neuronskih mreža ljudskoga mozga. Glavni dio neurića je LED lampica koja ovisno o tome je li upaljena ili ugašena indicira stanje aktivnosti pojedinog neurona. Kada se jednom spoje, "Neurići", daju teoretsku sliku neuronske mreže i "oživljavaju" gradivo iz knjiga. 


Nakon što sastavljanjem "Neurića" naučite o promjenama u mozgu osobe s epilepsijom, saznat ćete kako pomoći osobi s epileptičkim napadajem i kako najbolje i najbrže reagirati u takvoj situaciji.

 
Organizacijski odbor CROSS-a 16

CROSS 18 / 25. - 28. travnja, 2023.