RADIONICA - “R you ready to work in R?” - statistička analiza podataka

Znanstveni program 15.04.2023.

Dragi pratitelji CROSS-a,

 

ako ste zainteresirani za znanstveno istraživanje, morat ćete se susresti s "velikom i strašnom" statističkom analizom. Stoga bi ova sljedeća radionica mogla biti odlična za vas!

 

"Jeste li spremni za RAD u R?" je radionica koju organizira dr. sc. Andrea Gelemanović, dr. med. Na ovoj radionici dr. Gelemanović će svoje polaznike educirati o R programu i svim mogućnostima koje on nudi. Koja je uloga ovog programa u statističkoj analizi podataka i kako izraditi kvalitetne vizuale za svoje istraživačke radove neke su od najvažnijih stvari koje ćete moći naučiti.

 

Andrea Gelemanović je molekularna i računalna biologinja s doktoratom genetičke epidemiologije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Radi kao postdoktorandica na Mediteranskom institutu za znanosti o životu, analizirajući podatke za razne projekte. Njezino je istraživanje usmjereno na genetske polimorfizme i osjetljivost na zarazne bolesti, kao i na međustaničnu komunikaciju kod metastaza raka. Dobitnica je britanske stipendije za istraživanje na MRC institutu za genetiku i molekularnu medicinu te je bila pobjednica inicijative New Voices in Global Health 2016. Dr. Gelemanović bavi se projektima znanstvene komunikacije i obrazovanja, te organizira ljetne škole bioinformatike.

 

Pridružite se ovoj interaktivnoj radionici, naučite kako koristiti R program za lakšu analizu podataka i kako predstaviti svoj rad kroz vrhunske vizuale!

 

Vaš CROSS tim

CROSS 19 / 9. - 12. travnja, 2024.