RADIONICA - “In Scientists We Trust. Or Should We?” - kritički pristup randomiziranim kontroliranim kliničkim ispitivanjima

Znanstveni program 16.04.2023.

Dragi prijatelji CROSS-a,

 

došlo je vrijeme da najavimo našu posljednju radionicu za ovogodišnji kongres!

 

U znanstvenike vjerujemo. Trebamo li?" je radionica koju je osmislio prof. dr. sc. Vladimir Trkulja, tijekom koje će interaktivno proći kroz temeljne znanstvene i istraživačke principe komplementarne i alternativne medicine (CAM) u liječenju anksioznih i depresivnih poremećaja. Kroz raspravu i primjere studenti će naučiti više o kritičkom razmišljanju i mogu li vjerovati svim objavljenim randomiziranim kontroliranim kliničkim ispitivanjima u ovom području.

 

Prof. dr. sc. Vladimir Trkulja redoviti je profesor farmakologije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Medicinski fakultet završio je u Zagrebu. Nakon odrađenog liječničkog staža, od 1991. do 1994. godine sudjelovao je u Sanitetskom zboru Hrvatske vojske. Potom se zapošljava na Zavodu za farmakologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Godine 1995. magistrirao je, a 1997. doktorirao. Urednik je i recenzent u brojnim znanstvenim publikacijama te autor ili koautor više od stotinu stručnih radova. Stekao je iskustvo u područjima razvoja i regulacije lijekova, evaluacije terapijskih intervencija, farmakokinetike i sustavnih pregleda/meta-analiza u Center for Genetic Engineering and Biotechnology (Havana, Kuba), Baxter Healthcare International Renal Division (Chicago, SAD), Serum Institute (Pune, Indija), Fumedica GmbH (Herne, Njemačka), Genera (Zagreb, Hrvatska), Hindustan Antibiotics (Pune, Indija), Elanex Pharma (Seattle, SAD).

 

Pridružite se ovoj radionici i naučite kako kritički pristupiti svakom randomiziranom kontroliranom kliničkom ispitivanju s kojim ćete se susresti!

 

Vaš CROSS tim

CROSS 19 / 9. - 12. travnja, 2024.