RADIONICA - "Every breath you(r) (patient) take(s)" - napredno zbrinjavanje dišnog puta

Znanstveni program 22.02.2023.

Dragi studenti i liječnici,

 

veliko nam je zadovoljstvo konačno objaviti temu prve radionice i tim koji stoji iza nje! “Every breath you(r) (patient) take(s)” radionica je koju je Studentska sekcija anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pripremila u suradnji sa Studentskom sekcijom anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Glavni cilj ove radionice je podučiti njezine polaznike osnovama zbrinjavanja dišnog putova uz takozvani “hands-on” pristup.

 

Praćenje svakog udisaja i svake krepitacije, promjene pulsa, saturacije kisikom ili širenja prsnog koša od velike su važnosti za održavanje vitalnih funkcija životno ugroženog pacijenta. Jeste li ikada čuli za ‘VL’, ‘fiber’ ili ‘cric’? To nije samo anesteziološki žargon, već zahvati koji mogu spasiti život. Sve o njima možete saznati sudjelovanjem u ovoj radionici i te iste tehnike isprobati na modelima. Možda ćete ostati bez daha dok budete svjedočili nevjerojatnom spektru modaliteta zbrinjavanja dišnog puta ali zbog toga će vaši budući pacijenti biti u sigurnim rukama. 

 

CROSS 18 vraća se u Zagreb od 25. do 28. travnja. Stoga vas srdačno pozivamo da nam se pridružite i isprobate različite metode naprednog zbrinjavanja dišnog putova poput videolaringoskopije, fleksibilne fiberoptičke intubacije i konikotomije te sudjelujete u raznim dodatnim radionicama koje smo pripremili za vas!

 

 Vaš CROSS tim

CROSS 19 / 9. - 12. travnja, 2024.