ADOPTING THE PARADIGM SHIFT IN CLINICAL PRACTICE - prof. dr. sc. Vida Demarin, dr. med.

Znanstveni program 20.02.2023.

Dragi budući sudionici CROSS-a,

 

s uzbuđenjem vam predstavljamo prvu predavačicu ovogodišnjeg izdanja CROSS-a! Riječ je o akademkinji Vidi Demarin, dr. med., FAAN, FAHA, FESO, FEAN, FWSO.

 

Tema njezina predavanja je "Adopting the paradigm shift in clinical practice", tijekom kojeg će približiti saznanja o tome koliko uistinu psihološki aspekt i način života utječu na fizičko zdravlje te kako mi kao budući i sadašnji liječnici to možemo objediniti u vlastitom kliničkom radu.

 

Prof. dr. sc. Vida Demarin, dr. med., je specijalist neuropsihijatrije, a diplomu je stekla na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Profesorica je redoviti član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te pročelnica njezina odsjeka za medicinske znanosti. 

Bila je voditeljica Klinike za neurologiju KBC-a “Sestre Milosrdnice” u Zagrebu, a od 2015. ravnateljica je Međunarodnog instituta za zdravlje mozga. 

Objavila je oko 1000 radova u domaćim i međunarodnim časopisima, nekoliko poglavlja u knjigama i priručnicima, organizirala je i sudjelovala na brojnim simpozijima, konferencijama i kongresima. Osnivačica je i jedna od voditeljica Ljetne škole za moždani udar “Zdrav način života i prevencija moždanog udara i drugih moždanih oštećenja” u sklopu akademskog programa Interuniverzitetskog centra u Dubrovniku te predsjednica tradicionalne Mind & Brain INPC u Puli. 

Članica je brojnih domaćih i međunarodnih stručnih društava te je članica raznih znanstvenih savjetodavnih, uredničkih i recenzentskih odbora. 

Dvije godine zaredom bila je unutar 2% svjetskih znanstvenika s najvećim utjecajem na struku. Svojim stručnim i znanstvenim radom, značajno je utjecala na razvoj neurologije i neuroznanosti u Hrvatskoj i svijetu, te je ostvarila korisnu suradnju s najuglednijim svjetskim institucijama, pridonoseći motu WFN-a „Nema zdravlja, bez zdravlja mozga“ !

 

Pozivamo vas da nam se pridružite od 25. do 28. travnja na Medicinskom fakultetu u Zagrebu i naučite više o ovoj temi i mnogim drugima koje Vas čekaju na ovogodišnjem kongresu!

 

Vaš CROSS tim

 

CROSS 19 / 9. - 12. travnja, 2024.