Povijest
kongresa

Croatian Student Summit već je tradicionalni događaj na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Ove se godine održava trinaestu godinu za redom. Sve je počelo u jesen 2004. godine, kada je skupina entuzijasta i zaljubljenika u liječničku profesiju i znanost odlučila unaprijediti studentski standard, pružiti mladim znanstvenicima priliku da prezentiraju svoje radove i testirati svoje sposobnosti organizacije veoma zahtjevnog projekta. Osnovna ideja bila je promovirati suradnju između kolega biomedicinskog područja i postaviti temelje zajedničkog rada u svrhu istraživanja. Od samog početka, kongres uživa veliku podršku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na kojemu se i održava. Nesebičnom podrškom skupine profesora i vrijednim radom nekolicine studenata, projekt je zaživio u punom svjetlu. Kako bi dosegao međunarodnu razinu i pružio mogućnost sudjelovanja ostalim zemljama iz regije i svijeta, kongres se održava na engleskom jeziku. Od samog početka, na CROSS-u su sudjelovali kolege iz Mađarske, Rumunjske, Italije, BiH, Makedonije, Poljske, Bugarske, Škotske, SAD-a i drugih zemalja, koji su prepoznali veliki potencijal ovog projekta.

Ponosni smo na našu dugu tradiciju. Tijekom godina su brojne teme bile dio našeg kongresa. Pružili smo priliku studentima i mladim znanstvenicima da predstave svoja dostignuća i podijele svoje radove s kolegama. Poticali smo znanstveni rad, suradnju i razmjenu ideja. Svake smo godine nastojali unaprijediti i nadograditi kongres, učiniti ga konkurentnijim i zanimljivijim. Naš kontinuitet, brojne nagrade i sve veći broj sudionika najbolji su pokazatelj da smo na dobrom putu. Ovaj kongres je dokaz da studenti uz želju, volju i predanost mogu biti važna karika u znanstvenom svijetu. Ponosni smo na imena koja su predvodila CROSS svih ovih godina i koja su ostavila trag na našem fakultetu. Zahvalni smo im na doprinosu u promicanju znanstvenih studentskih aktivnosti i događanja. Entuzijazam i vizija doveli su do toga da je Croatian Student Summit postao neizostavan znanstveni događaj u Hrvatskoj, prepoznat u Europi i svijetu.

CROSS kroz godine

Naziv CROSS-a

Godina

Tema

Organizacijski odbor

CROSS 13

2017

Innovations in Health

Filip Đerke
Deni Rkman (predsjednik)
Kristian Dominik Rudež
Marko Stručić

CROSS 12

2016

Hormones and behaviour

Filip Đerke
Sandro Gašpar (predsjednik)
Ana Mašić
Filip Njavro

CROSS 11

2015

Infectious Diseases

Romano Antunović (predsjednik)
Ana Mašić
Stipe Pelajić

CROSS 10

2014

Oncology

Fran Novak
Luka Opašić
Tamara Tačigin (predsjednica)
Dorja Vočanec

CROSS 9

2013

Emergency Medicine

Ivan Čulina
Mario Mašić (predsjednik)
Luka Opašić

CROSS 8

2012

Surgery

Vilma Dembitz
Vedran Dodig (predsjednik)
Ivana Stipić

CROSS 7

2011

Sports Medicine

Vilma Dembitz
Vedran Dodig
Dora Fabijanović
Oliver Šuman (predsjednik)

CROSS 6

2010

Heart

Danko Relić
Josip Varvodić (predsjednik)

CROSS 5

2009

General topic

Matija Romić (predsjednica)

CROSS 4

2008

General topic

Ivan Vukoja (predsjednik)

CROSS 3

2007

General topic

Tomo Lucijanić
Zvonimir Misir
Božidar Perić (predsjednik)
Goran Sedmak
Lana Vasung

CROSS 2

2006

General topic

Fadi Almahriq (predsjednik)
Miro Bakula
Jakov Ivković
Božidar Perić
Goran Sedmak

CROSS 1

2005

General topic

Mislav Čavka (predsjednik)
Tomislav Madžar

Croatian Student Summit 13 će se održati od 18. do 21. travnja 2017. godine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, u organizaciji Studentskog zbora Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Tema ovogodišnjeg kongresa je: Innovations in Health.

CROSS13 / 18.04. - 21.04.2017.

Prijavi se